Hvad koster en konfirmationsfest, og hvad skal du huske at medregne i budgettet? I denne artikel guider vi dig til, hvordan du med et konfirmationsbudget kan komme godt fra start og sikre dig, at den store dag ikke vælter din økonomi.
Hvad enten dit barn ønsker en konfirmationsfest eller en nonfirmationsfest, så er det en stor dag, der markerer en vigtig overgang til de “voksnes” rækker. Måske er det endda dit barns første store fest. Uanset hvad betyder det sikkert meget for både dig og dit barn, at det bliver en god oplevelse. Men uden et bevidst fokus på økonomien kan en god oplevelse meget hurtigt blive en dyr oplevelse. Dette kan i høj grad undgås med et konfirmationsbudget.
Konfirmationsbudget
Et konfirmationsbudget er et budget over alle de økonomiske poster til dit barns konfirmation. Det kan fungere som en nem og overskuelig guideline, som du løbende kan holde dig selv op på – på den måde sikrer du, at du bevarer overblikket i processen.
Hvornår, du går i gang med dette budget, er op til dig selv, men med så meget andet, når det kommer til økonomi, kan man sige, at jo tidligere, du går i gang med at lægge budgettet, jo bedre. Når du er ude i god tid, kan der være penge at spare på de lidt større udgifter såsom lokale, og derudover kan der let komme en del uforudsete udgifter undervejs, som du skal have tid til at tilpasse budgettet efter.
I denne artikel gennemgår vi de mest gængse poster i et konfirmationsbudget og deler vores excel-skabelon, så du kan downloade den og komme i gang allerede i dag. Skabelonen er opbygget simpelt, så den er let at forstå; og alt, du skal gøre, er blot at indsætte dit budget og dine udgifter, så vil skabelonen på egen hånd klare resten.
Nedenfor gennemgår vi de enkelte delelementer i budgettet, så du kommer godt fra start.
Udfyld rådighedsbeløbet
Det første, du skal gøre, er at udfylde rådighedsbeløbet, som bør være tilpasset din resterende økonomi. Det kan være svært på forhånd at estimere, hvad det vil koste at holde et budget, men vores klare råd vil være allerede fra start at lægge en overordnet ramme for, hvad der må bruges. Hvis du ikke har det, vil du meget let komme til at bruge for meget, og så vil overblikket forsvinde.
Ifølge en undersøgelse foretaget af YouGov for Nordea i 2020 ligger den gennemsnitlige pris for konfirmationsfesten inklusiv gave på 33.500 kroner. Det gennemsnitlige antal gæster er lige under 40 gæster.
Udfyld posterne i budgettet
Næste step handler om at udfylde de enkelte poster i budgettet. I vores skabelon har vi tilføjet nogle bud på, hvilke poster dette kunne være, og hvis du har enten færre eller flere, tilretter du blot løbende.
Vores budget-skabelon er opsat på den måde, at du kan starte med at fordele dit rådighedsbeløb ud på de forskellige poster i den venstre kolonne under “budget”. Det er blot et estimat og kan være svært at forudsige, men det er alligevel en god øvelse til at se, hvor langt pengene rækker.
Når du løbende i processen får købt diverse elementer, kan du skrive det i den højre kolonne under “faktisk udgift”. I toppen af arket vil vores skabelon vise dig, om du har brugt over eller under det beløb, du har estimeret til posten. På den måde kan du løbende holde overblikket på økonomien og tilpasse, hvis det bliver nødvendigt.
Du kan downloade vores excel-skabelon ved at klikke her.